Bajnai Napközi Otthonos Óvoda Szeretettel, türelemmel...
Bemutatkozás

Településünk Bajna, Komárom –Esztergom megyében, közvetlenül a Gerecse lábánál fekszik. Különlegesen szép természeti adottságokkal, értékes történelmi, kulturális emlékekkel, néprajzi hagyományokkal, igényes és rendezett környezettel rendelkezik.
A leglátványosabb építészeti emléke az 1741-ben épült Sándor Metternich-kastély, mely gyönyörűen felújított állapotban várja a látogatókat.

Óvodánk 1982 szeptemberében nyitotta meg kapuját. A jól felszerelt intézmény 3 csoportos, tornaszobával, fedett terasszal és nagy árnyékos udvarral.
Vegyes és homogén életkorú csoportokban fogadjuk a gyermekeket naponta 6 órától, 17 óráig. Gyermekeink biztonságban, szeretetteljes légkörben tölthetik mindennapjaikat,
világos, napsütötte termeinkben, sokféle mozgásformát biztosító, EU-s normáknak megfelelő játékokkal felszerelt udvarunkon.

Szakmai munkánkat saját készítésű pedagógiai programunk alapján végezzük, melyet lehetőségeinket, eredményeinket, értékeinket figyelembe véve készítettünk el. Sok éves tapasztalattal bíró, kiváló szakmai felkészültségű óvodapedagógusokkal, és pedagógiai munkát segítő alkalmazottakkal valósítjuk meg célkitűzéseinket.
Óvodai nevelésünk alapelvei
- A gyermeki személyiség tiszteletben tartása, elfogadása, megbecsülése, kibontakoztatása.
- A gyermeki jogok és alapvető szabadságjogok tiszteletben tartásának megerősítése az egyenlő hozzáférés biztosításával.
- A gyermek egyéni képességeinek, személyiségének kibontakoztatása, és személyiségfejlődésének elősegítése
. - Szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó, derűs, kiegyensúlyozott óvodai légkört teremtése.
- A fejlődéshez sokféle, változatos tevékenység biztosítása, különös tekintettel a játékra.
- Annak szem előtt tartása, hogy a gyermeket – mint fejlődő személyiséget- szeretetteljes gondoskodás, különleges védelem illeti meg.
- A gyermek nevelése elsősorban a család joga és kötelessége, és ebben az óvodának kiegészítő, esetenként hátránycsökkentő szerepe van.
Óvodai életünket átszövik a hagyományok, az ünnepek, és a jeles napok is, melyek lehetőséget adnak az érzelmi átélésre, változatos tevékenységformák biztosításával. A természeti, tárgyi környezet megismerését úgy irányítjuk, hogy a gyermekek közvetlen környezetükben szerezzenek tapasztalatokat, ismerjék meg településünk értékeit, szokásait, hagyományait. Az óvoda pedagógiai küldetésében, szellemiségében fokozottan jelen van a környezettudatosságra nevelés.
Az óvodai nevelési időn túl, népi gyermekjáték és tánc, ovi-foci, kézműves és kick-box foglalkozásokat is szervezünk.
Alapítványunk „A Bajnai Óvodás Gyermekekért Alapítvány” melynek bevételeit az óvoda tárgyi feltételeinek javítására, korszerűsítésére, gyermekprogramok szervezésére fordítjuk.

Büszkék vagyunk arra, amit elértünk, s hogy partnereink, elismerik munkánkat. Örülünk annak, hogy a szülők nyugodt szívvel bízzák ránk gyermekeiket, és segítik, támogatják intézményünket.Óvodánk
Óvodánk
Bejelentkezés

video